This is the life.


Jaha, här återvänder vi rubriker. Lustigt det där. Men jag ändrar inte för det. Jag är på tok för obrydd. Livet rullar på bra. Jag har fotat en del konserter senaste tiden och den senaste var interpretationskonsert i Studio C. Och igår gosplade vi på en gudstjänst i Djupviks. Det var superkul!:D Och på kvällen fick jag mig en promenad med såpbubbelbålande och fotande. Jag gillar det. Jag gillar att fota. åh. Jag gillar livet.


Interpretationskonsert-Therese


Interpretationskonsert-Josefin


Innan gospelkonsert-väntar ut regnet.


Veronica<3



Reverb!:D


utescenen.


Ljuuud.

Jaha. Där tyckte blogg.se inte att jag skulle ladda upp fler bilder. Ni får väl se resten en annan dag då. Ett bubbligt inlägg utlovas!

<3

Killing the Blues.

Jag måste äta frukost. Måste. Det är dags då klockan är ett. Men såhär: Jag förtjänade att sova ut efter dessa nätter av osömn. Frivillig osömn. I alla fall. Frukost. Ja! Gott. Robert Plant och Alison Krauss i högtalarna denna morgon (eftermiddag?) och ikväll är det födelsedagsfika hos Peter som fyller år imorrn. Myspys!

Igår fick jag en skiva med Lightroom i min brevlåda. Det uppskattas. Imorse hade jag en tallrik där. Det är som en magisk låda!

Nu frukost!

<3

'Cause I can be your bunny...

Okej. så jag har spelat in sång för första gången idag. Det var kanske en av de mest avslappnade grejerna jag gjort där någon ändå försökt forma min röst. Jag kände mig helt öppen för förslag och testade och fick feedback och det var så otroligt roligt!
Nu kommer ett inlägg som låter sjukt självgott, men såhär är det, att jag behöver det litegrann, så läs för all del inte om du inte vill!

Jag fick till exempel höra ord som: "Bra engelska!" "Jag hör direkt att det här kan bli bra." "Bra jobbat!" "Precis så!" "Jag vet att du kan bättre, så vi tar det igen." "Skitbra!" "Du har en riktig studioröst." "Men vad kul det här är!" "Det där var ju enkelt." "Synd att du inte är här hela sommaren." "Kan du tänka dig att stanna några dagar extra?" "Det finns många fler låtar som vi kan spela in!"

Ah! Vilken vändning mitt liv har tagit!:D Och en hel massa kramar till Veronica som tog sig den lilla tid det tar att skicka ett lycka till-sms till mig. Hon är bra fin, den människan!

<3

I will never try harder than my partner.

Idag är en stor dag i liten Marias liv. Hon ska (förutom solvik) ställa sig i studion för första gången. Sjkt nervöst, men otroligt kul! Just nu kämpar jag med en fras som jag gissar ska vara rätt stark, men ligger i den övre gränsen för vad jag kan mixa underifrån. I alla fall så ska det bli väldigt kul idag! I'll let you know how it goes. Jag kan behöva lappas ihop ikväll, men det finns nog folk som kan göra det!:D

<3

Life will smile for you!

Och just ja! Jag och Veronica fick fint beröm av vår lärare efter redovisningen för att vi främjat lärandet med humor! Underbart!:D Man ska jobba när man är trött, det blir helt enkelt bra då! Det enda han kompletterade med efteråt var techno och house. Med andra ord: Vi var GRYMMA!:D

<3

That's just the way it is.


Jag kan titta på den här bilden och förundras över hur fin hon är. Elin Grunditz, mina vänner.

<3

Almost like a lady.

Salem al Fakir-It's True

Jag har städat, övat med Veronica för ikväll (redovisning om 90-talets musikaliska historia), ätit, duschat och snart kommer Evelina hit. Ikväll är det musikhistoria på schemat och efter det ska jag fota R'n'Biff i Studio C.
Jag vet inte om det beror på att sista uppgiften för terminen avklaras idag och sista lektionen på fredag, eller om det är vårvädret, men jag är så glad att vara just här där jag är just nu.

Jag kom till och med ihåg att gratta min fina syster på födelsedagen imorse! Och jag tackade mamma på mors dag i söndags morse klockan 5.30. Enda problemet är bara att det är mors dag på söndag, och inte i söndags. Aja, jag kom i alla fall ihåg. Eller gjorde jag det? Kan kanske hända att jag blev påmind om det.

Och imorrn är det studio halva dagen som gäller! Ska bli himla roligt, men jag är riktigt nervös. Tänk om jag gör bort mig totalt? Fast varför skulle jag? Jag kan sjunga, jag är inte rädd!

Anyways. Nu när jag slutat städa har solen tittat fram också. Är jag tjejen med flow, eller är jag? Till och med flöde i fraserna har jag nuförtiden! Yeay!

Kram!

<3

Hide and Seek.

Nu ska jag berätta en dålig sida hos mig. Ni vet hur det brukar se ut min lägenhet (eller mitt rum, om ni är den sorten som inte sett min lägenhet). Jag är rätt noga med att städa om jag vet att jag får besök. Jag vill ju visa att jag en ordentlig och organiserad person, för det är jag ju. Men ju längre terminerna lider, desto lättare tappar jag kontrollen. Kläderna hamnar i en hög och stannar där. Smulorna på bordet hamnar där och ligger kvar. Diskberget växer sig högre och högre för varje dag. Jag t o m känner att det luktar gammal disk, men det blir kvar ändå.
Mitt i den här röran, så vill jag bjuda hem folk, men det går inte. Och det allra värsta med hela tappa-kontroll-grejen, är att jag faktiskt tror att det ska bli bättre, utan någon större ansträngning. Det, mina vänner, har jag nu under morgonen insett att det inte blir. Därför ska jag nu ta 2 och en halv timme och städa, diska, dammsuga, torka golv, etc. Och min lägenhet ska bli visitbar igen.

Gott liv!

<3

Shake your booty!

En helt obeskrivlig helg egentligen. Jag började i fredags med att släppa alla hämningar gentemot nytt folk. Jag bestämde mig för att vara en öppen, glad och kul person hela helgen och det har jag varit. Eller åtminstone känt mig som.
Hemvändarfesten har varit intensiv och nu har de åkt. Skönt. Jag ska sova i min lägenhet inatt. Kan det vara så att det ska bli bra? Ja. Men det har varit sjukt fint att jag fått sova på andra ställen de senaste nätterna, för det hade seriöst inte gått i den ljudnivån som var här.

Och på tal om ljud har jag skaffat mig nya bekantskaper. Jag är helt enkelt social. Den här morgonen somnade jag klockan 7, efter en tokig idé om att sova på gräsmattan utanför mitt hus. Haha! Jag älskar när jag vågar vara såhär spontan. Jag var inte med ett gäng i helgen, jag var med flera. Och hedersomnämnande kan väl vara Madde som lyste upp både fredag och lördag med glad dans och leenden. Samt Elin som också lärt mig nya dansmoves och Philip, vars soffa jag sov på första natten. Sebastian för lånet av sängplats de andra två nätterna. Veronica och Therese för middagen igår. Evelina för att hon var så sjukligt snygg hela helgen... Listan kan göras riktigt lång den här gången, för det är ingen gräns på alla tusen människor (japp, ni gissade rätt, överdrift) jag träffat i helgen. Underbart.

Ibland är man ju bara på sånt humör och jag har haft Happy Feet sen i fredags. :D

Gott liv!


Detta är från bad vid byske havsbad förra året. eller förrförra blir det väl. Kallt. Och beviset på mina magrutor och lite mer tränade kropp. Fint. Det satsar vi på till i sommar va?

<3

So glad that I know you.

Jag tänkte jag skulle länka till en blogg som faktiskt ger mig inspriration till att skriva i min egen blogg. Dett är lite konstigt egentligen, för hon har som har bloggen skriver om föreberedelserna till sitt bröllop och det är inte mycket bilder, men mycket text. Jag brukar inte uppskatta mycket text, egentligen. Bilder är alltid kul att se. Ni fattar. Ni är nog som jag.
(Har ni för övrigt lagt märke till att jag lägger till bilder i mina inlägg för att ni ska stanna och titta på dom, och kanske komma tillbaka imorrn, trots att det inte är bilder från dagen som gått? (Det borde jag kanske inte sagt...))

Anyways. Jag har en liten teori som handlar om att hon mest troligt skriver på ett sätt som tilltalar mig. Det är mitt språk, liksom. Och nu tänker du: "Men nej. Maria, ditt språk är konstigt och meningarna är dåligt uppbyggda." (Ha, inte ens den meningen var säkskilt välformulerad, och den skulle föreställa komma från någon annan.)
Språket ja. Jag tror att hon skriver som jag skrev när jag skrev mycket. Eller mycket och mycket. Men under den tiden då jag fortfarande kunde formulera mig, använda fina synonymer, liknelser, då jag kunde skriva en text och vara skitnöjd efteråt. It's gone.

Jag drömmer mig tillbaka till gymnasiet (då jag var sjukt mycket bättre på allt) och presenterar länken till
Alltid, Alltid vi.

För övrigt kom det ljud utifrån gräsmattan nu: "Nu startar vi festen, nu startar vi festen. Festen är hääääääär, festen är häääääär". Tredje dagen på hemvändarfesten tar sin början...

<3

I was there for you and you were there for me.

Och uppsatsen är inlämnad och klar. Skönt säger jag. Och ångrar litegranna att jag inte gjorde det tidigare och mer ordentligt. Det hade varit kul. Nu håller vi tummarna för godkänt också.
Är det inte ett annat typsnitt det här än vad det varit förut? Hmm.. Jag kanske bara är skadad av alla dessa tusen (okej, överdrift) affischer.
Anyways. Sol, festival på bakgården och om en halvtimme flyr jag fältet och hönger med två toppen-danstjejer! Och inatt sover jag nånstans där det inte låter som fest. Det här blir fint!

Tänkte bjuda på min affischer jag gjort denna termin i en sammaställning. Jag vet att de inte är värsta bra, men jag lär mig. Håll tillgodo!








Ha! Jag är bäst! Såg att knappen för bilder var borta och då kopade jag texten och klickade in mig på att skapa nytt inlägg igen och vips, så var det det vanliga typsnittet igen!:D

<3

Give a little time for the child within you.

Kom just hem från stallet. Idag red jag Marconn. Hade aldrig haft honom innan idag och tänkte att det skulle vara kul att testa, har liks ingen uppfattning alls om den hästen, förutom att han springer med huvudet högt alltjämt. Fick höra innan passet också, att det inte brukar vara en dans på rosor och att han antingen brukar springa eller vara seg.
Vi skrittade upp till banan (ute, värme, lycka, damm... nysningar) och redan då kände jag att det var energi. Inte seg alltså. Kul!
Travade fram lite själva först och han var spänd som en okokt ärta i hela kroppen, så jag bestämde att det är bäst att rida han så lång och låg som möjligt redan från början och inte så fort. Detta måste varit de senaste veckornas bästa beslut.
Övningen idag bestod av tre stora 20-metersvolter med byt om volt i varje (orkar inte rita upp) och var perfekt för oss. Mycket forma och stretcha och att lägga ner honom blev inga problem alls. Han kändes avslappnad och riktigt fin. Men jag måste ta tag i de däringa situpsen nu. Marie skriker som en galning på att jag ska sträcka på mig och inte ta alla stötar i ryggen. "SPÄNN MAGEN! MER! MER!". Samtidigt vet jag att jag fortfarande fuskar med stigbyglarna på tårna, men det blir i alla fall bättre. Det är viktigare att fokusera på mellandelen nu.
Avslutningsvis rullade vi runt hela stora banan i galopp och la ner hästarna. Funkade väl hyfsat ibland, men han blev råtaggad stundtals. Avslutade i lättridning och då var han tillbaka till avslappnad med bjudning.

Med andra ord: Jag är så himla nöjd med det här passet! Jag kan rida!:D




<3

Come as you are.

Idag är en SJUKT solig dag. Och alla dagar känns som helgdagar nu. Det enda som är kvar är musikhistorian och Djemben. Få ihop ca 35 timmar på uppsatsen innan fredag. Nån som tror att jag lyckas?

Jag låg iaf ute 4 timmar på dagen idag och sen ett par till på eftermiddagen. Jobba på brännan så att säga. Fick mycket trevligt sällskap av Elin på dagen och sen var det muhiplugg med Veronica, vilket alltid är trevligt! En glass fick vi in mitt på dagen också. Och smoothieingredienser.

Jag är verkligen inte sugen på mat när det är såhär varmt. Jag blir inte hungrig och om jag prompt ska äta så vill jag ha KALL mat. Men jag äter ändå. Både lunch och middag, för annars orkar man inte. Idag blev det soppa, och jag har kommit på att jag är en hejjare på soppor. Tänkte bjuda på ett urval av mina favoritkreationer.


Gulaschsoppa.


Linssoppa med sambal

Potatis-morot-blandade bönor-soppa. Finna ingen bild på och tro mig. Ni vill inte se!

Och dagens! Också utan bild.
Potatis-morot-purjolök-soppa.

Och det blir alltid asgott. Tack pappa för denna talangen!

<3

When I come around.

Okej! Jag chockstartar mitt nya bloggliv (här är det inte beach 2010, utan blogg 2010 som gäller!).

Konserten gick bra! Tack och bock för att jag får vara en del av denna fantastiska grupp människor! Bilder får vi kanske se om ett tag. Peter fotade. Känns jättekonstigt att ha varit på en konsert och inte fotat själv. De senaste konserterna har jag ju t o m blivit tillfrågad att fota på. Anyways. Jag är supernöjd med hela grejen och faktiskt så sjöng jag bra. Eller jag tyckte åtminstone det. Jag vet att jag inte är "bäst" i vår grupp och jag har inte den fina klangen som berör folk, men jag är nöjd.
Och Philip sa att min röst skulle passa på Broadway. Jag trodde jag förstod, men det gjorde jag nog inte. Men jag blir glad ändå. För han skulle ju inte säga att jag passar nånstans jag inte passar, eller ja. förvirrande, men jag blev glad!


Grillpremiär!


The Disslers!


Grillägaren.


Jag övade på att göra pussmun utan veck på överläppen... Värt?


Soundcheck idag! SveMi!


Soundcheck!


Soundcheck!


Soundcheck!


Ljudteknikerna hade konsert i studio C precis efter våran konsert. Grymt ös!=)

Sådärja! Både text och bilder. INTE DÅLIGT!

<3

"Would have cut it myself if I knew men could climb hair..."

Jag bloggar. okej, okej! Jag vet att jag försummat er få läsare under en alldeles för lång tid, men jag ska försöka bättra mig. Ha! Där ljög jag. Jag kommer förmodligen inte göra nån större ansträngning för att blogga mer.

I alla fall. Solen har värmt min själ i flera dagar nu. Trodde aldrig jag skulle gå barbent igen, men fyra dagar har gått utan nåt på benen, bara kjol och shorts.
Ikväll har vi vår konsert med afrosångarna. Jag ska köra, sjunga och prata. Det blir kul. Jättekul! Och vi kommer rocka kåren! Fast jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Alltid detta problem. Och nu är tiden då jag borde kolla vad jag ska ha på mig, men jag fick ett sånt plötsligt magont. Har aldrig fått det på det här sättet förut. Så nu sitter jag och tar igen mig en stund i soffan efter att ha legat på golvet och kvidit en stund. Och nej, det är inte mensvärk.

Jag vet inte vad du vill ha riktigt michaela. Önskemål?



Maria Clauss (är inte så självgod som det ser ut...)

<3

Sneakpeek Philip, Therese!

 

Och hur sugen blir jag inte på att söka en ljussättningskurs nu då? Vill lära mig fota i studio.

<3


Sneakpeek Coldplay!


<3

Stage 1: Förberedelser.









<3

Ännu en natt med Photoshop.

Det blir inte bra, men det blir i alla fall utbildande för mig!



<3

Sneakpeek!













Kort i ord då:
Soulkväll på kåren. Mer välvalda bilder kommer en annan gång då jag orkat gå igenom alla 400 bilder (efter vändning och rensning).
Middag på balkongen med Michaela och Veronica.
Utstyrsel för L-fest (Länkade Loggar) och Veronicas smink.

<3

Sigma 10-20 mm





















Ni förstår själva att de bilder jag omöjligt kunde fotat mig själv är tagna av Evelina Hermansson. Så det behlver jag inte ens säga;)
Jag har helt enkelt lånat ett vidvinkelobjektiv av en snäll Peter! Nomnomnomnom!

<3

Soft kitty, warm kitty...


Före 0200 natten mot söndag.


Efter 0200 natten mot söndag.

Och svaret är ja, jag borde gå och lägga mig för en timme sen.

<3

I'm gonna keep on hoping.

Jag har just haft 8 fina människor på besök. Det var underbart! Jag hade städat och bakat och de kom hit och förgyllde min eftermiddag. Det är så enkelt att leva när man får en sån påfyllning av härliga människor!

Tänkte bjuda på bilder från veckan (veckorna) som gått. För kameran har varit med då och då faktiskt=)


Veronicas arm efter musikhistorian förra veckan. Jag kanske skulle börja göra blyertsteckningar?


Pappa var här för två veckor sen och hade med sig denna. Så nu behöver jag inte glasögon för att se TV längre!


Pite Gospel hade konsert i strömnäskyrkan och det gick toppen!:D



Var på gospelkonsert i Djupvikskyrkan i måndags. Philips bandpose knäcker!




Veronica hjälpte till att läsa recept och rulla kakkorvar. Kanske skulle vi starta eget matprogram? Jag verkar ju ändå vara släkt med Mat-Tina liksom!


Och detta är då dagen efter fotosessionen med Jenny. Därför ger jag er: Gårdagens smink och gårdagens frisyr fast utsläppt. Gött att man är så fräsh liksom;)

Nu ska jag nog göra nåt utanför min lägenhet. Som jag för övrigt trivs rätt bra i idag!

<3