Verksamhetsberättelse 2008 a la Maria Clauss!

Och så kom den i år igen. Vi får väl se hur många stavfel denna årsberättelse bär med sig. Sista timman detta år och vet ni vad. nästa år är inte så långt bort. Och inte särskilt annorlunda. Och det är lite skumt det här med att vi kräver början och slut på allting. Året börjar med löften som man bryter och slutar med en sammanfattning om hur året varit. Mitt år har varit fint. För lite hästar, men riktigt fint. Nu kommer den. Den ni med spänning sett fram emot i ett år. Den som varit tradition sedan lunartiden . Och varje år tror jag att den är den sista. Ladies and hängslemens, I present to you: Verksamhetsberättelse 2008 a la Maria Clauss!

Året började brunett. Varför tar jag för vana att börja med att berätta om min hårfärg? Jaja. Så var det. Mariah var nöjd, hon gillar mig som brunett. Jag gillar mig som blond. Och som vanligt minns jag väldigt lite av året som gått. Tur är väl att jag "slipper" för första gången i mitt bloggande liv att berätta om alla tävlingar. There were none, för jag bodde i Norrlandet. Men det var spelningar som jag kan glömma istället:P
En sak jag minns var i alla fall musikhögskolesökningarna under vecka 11. Tre dagars svåra prov och tre dagars nervositet. Det stärker en ska ni veta. Jag ville inte komma in. Jag ville se hur det var. Och jag fick jurymedlemmar att skratta och vissa var engagerade nog att låta ut ett litet "jess!" när jag lyckades med härmningsuppgifterna. Det var ganska kul helt enkelt. Och jag fick under tre dagar hänga med Micke och Kristoffer. Det var härligt. Blå Ängeln i Pite rekommenderas. God pizza!
Medan jag gjorde säkningar var Samuel Ljungblahd och hade masterclass på skolan och de andra fick vara med och rigga storrigg. Jag missade. Men jag levde med det. Det var så mycket roligare att pendla till Pite i tre dagar:P njae..
Vi sökte idol på höstlovet. Eller ja, precis efter. Det var en skojjig utflykt till det kalla landet Lule! Jag trodde jag skulle dö av köld och var beredd att slå till Daniel när han avsiktligt trampade mig på tårna. Gick inge bra för mig. Inte för de flesta andra heller, men Mariah och Loulou skulle tillbaka och träffa juryn. Loulou gick det ju rätt bra för sedan, som ni säkert vet=)

Och jag kom inte in på musikhögskolan.

Men. Sen en måndag så ringde det en Jan från musikhögskolan i Pite och sa att jag visst kommit in! Jag tackade nej:P

Nog om sökningar! Vi for på turné i början av Maj. Bl a så spelade vi på Gotland och i nynäs, på gymnasiet. Första delen av turnén var rolig och sen ville jag mest bara gå under. Krissnack på bussen och jag ville hem till Ösmo, men vad skulle man göra? Bita ihop och bli mindre och försöka inte finnas till. Ändå var jag inte hårdast kritiserad. Huvva. Men ja. Så går det när man tar på sig saker, hjälper till och visar framfossingarna. Skit.
Avslutningen för Gospel Souldiers kom och jag grät. Såhär i efterhand fattar jag inte varför. Det var inte så sorgligt. De jag kommer vilja träffa igen, kommer jag också träffa igen. Men jag är blödig. Så är det.

Sommarlov. Jag gillar inte alltid sommarlov. Dom är långa och sega och man har svårt att sysselsätta sig. Jag jobbade en del och badade en del och solade ganska mycket. Och slöade nästan ännu mer. Red litegranna också. Det är alltid skönt att få komma hem till stallet där allt har sin plats och där jag vet att jag står stadigt.
Den 2 augusti var jag på bröllop. Fotade gjorde jag också. Allt blev inte bra. Men en del var användbart och brudparet var riktigt nöjda. Kortet som min käre mor fick hem som tack (för pelargonerna) var ett av de korten jag hade tagit. Hoppas verkligen att de använde några av dom. Vore så himla skoj!
4 aug föll jag år. Hände inget speciellt. Släkt och ett och annat grattis. Bidrag till att skaffa en kamera lades i en burk för att sparas.
Sen åkte jag till Örebro och sedan ut ur Örebro och till festivalen Frizon. Träffade sjukt mycket folk. Mycket folk jag inte kände. Nästlade till mig en husvagnsplats (Tusen tack Josefin för det! Och tack Mimmi  också!) och sov bra tre nätter, om än väldigt lite. Bandet från festivalen sitter fortfarande på min arm. Brevid den nya klockan som införskaffades precis innan frizon. Den tickade inte då, men efter ett verkbyte så tickar den fint!
Sen minns jag inte hur jag fördrev tiden tills skolan började i slutet av mitten av augusti. 2an på Solvik.

Den här terminen sammafattar jag för tvåan med ett ord (eller kanske några stycken:P): Spelningar, kul, mindre kul, sammankörd mens. Förstår ni hur mycket vi umgås? Hela december var proppfylld av julbord och liknande och jag tror faktiskt att vi kommer komma till USA. Vi har såkt fika och haft oss. Och trots att jag var sjukt less på slutet så är ni grymma tjejor!
Men här kommer ett betydelsefullt datum: 18 september. Maria+Lars. Åh, nu blir jag sådär läskigt fjårtiz igen, men åh, jag är så kär! Han är fantastisk! Vi passar liksom ihop. Och ja. Vill ni veta får ni fråga.

Nu har jag varit ifrån min Lars i snart 13 dagar. 13 dagars lov. Jag har ridit varje dag och firat jul och införskaffat en kamera och en kalender. Så nu är jag all set för det nya året. Säger som Josefin: 2008 låter snyggare, men 2009 blir ett bra år det med. Och imorgon hämtar jag älskling på centralen.

Om en kvart ska jag ut och fota fyrverkerier. Eller åtminstone försöka. Jag lär väl frysa ihjäl. Gott nytt år allahopa!

Ett enda stavfel! Det ni!

<3

I couldn't help it. It's all your fault!

Laliho. En dag kvar. Eller ja. en och en halv dag kvar. Jag är lite fånig. det är lite nästan allt jag tänker på. Men jag har lots and lots att göra innan dess. T ex. Idag ska ajg rida Jackpot och Fantastica. Och så får jag se om jag hinner med Farao också. Isåfall rider jag honom också. Mocka och fixa. Och sen är det middag vid 7. Och sen är det fyrverkerier. OCh sen ska jag till stallet på mogonen imorrn. och rida F och F. Och sen till stan och hämta älskling!

Och igår träffade jag Isac. Det var trevligt. Vi såg Wall-e. Den var söt. Och jag fick låna två objektiv av Isac=). Nu ska jag lära mig. på riktigt!=) Så roligt. Men ja. Vi hörs!

<3

strumming...

Idag har jag städat mitt rum. Duktiga jag som städade mitt rum! Och sen väntade jag tills syster och familj dök upp, och sen åt vi. OCh sen åkte jag till stallet och motionerade de två små djuren. De skötte sig. Jag tvingade iofs inte ut nån av dom i mörkret:P Imorgon ska jag upp på morgonen. Yey.

Och på nyårsafton har jag fått äran att ta hand och Jackpot också. Ska bli skojsigt! Vi ska ut i skogen och traska. Han ska tydligen vara pigg. Blir skoj och mys. Hoppas på bara nån minusgrad. Fast på flera för Fantasticas skull. Nu kan hon gå ut i hagen trots raspen. Och det ser så mycket bättre ut! Blir nog bra snart!

Och på tal om bra så var Lars feberfri imorse! Skönt. Måste vara urk att vara sjuk över julen. Och sen måste vi ju minnas att han ska vara frisk på torsdag! På torsdag gott folk. Det är bara fyra dagar kvar. Och jag känner mig ganska glad. Men jag slår vad om att han kommer få förhinder. Jag bara vet det. Trots att flyget redan är bokat. Och absolut inte för att han är en människa som inte håller det han sagt, utan mer för att varje gång jag hoppas så här mycket och ser fram emot något så mycket, så blir det inte av. Därför är jag livrädd för att åka och köpa kamera imorrn.

Ja, kära vänner. JAg ska äntligen ta mig i kragen och göra det jag velat göra i tre år. Köpa mig en systemdigital. Ska försöka tvinga med mamma till mediamarkt. för där ska det tydligen finnas så man kan känna på alla kameror och så. och eftersom ajg läst och läst, men inte kan komma fram till om jag vill ha en eos 1000D, eos 450D, nikon D80 eller D60, så måste jag nog känna på dom först. usch. Tänk om någon sa till en bara såhär: "Jamen, Maria! Jag kan din ekonomi och jag ser exakt var du behöver och på vilken nivå allt ska ligga. Den här kameran är helt rätt för dig."

Men ingen gör det. OCh jag städade mitt rum idag. Vi hörs!

<3

You're that something I've been missin'

Okej, ZarahLinnea. För dig:

Jag har kommit hem igen. Bra eller dåligt? Både och! Jätteskönt att kunna allt. Och stallet är bäst. Jag fattar inte hur jag klarar mig utan det. Dåligt för jag känner mig inte riktigt tillfreds med tillvaron. Jag har vant mig vid att pussar och mys inte är längre bort än att jag kan promenera dit. Lyxproblem och det är väl bra att vara iväg från varandra ett tag också. Blir ju rätt mycket på skolan och så.

Angående skolan. Hjälp mig att skita fullständigt i den tills efter nyår! Jag måste för att orka nästa termin.

Anående nyår: Lars kommer den första. Jag längtar.

Angående att vara hemma: Måste skita i att de behandlar mig som att jag vore 5 och inte klarade mig själv. Jag KAN koka ägg. Tro det eller ej.

Angående stallet: Jag rider Farao och Fantastca varje dag nu=) sätter igång och tvättar raspiga ben. Pussar och gullar.

Imorrn ska ajg åka iväg. In till Handen förmodligen. Hitta julklapp till mamma och pappa. Och så. Gosh jag gillar inte att vara på det här humöret. Så se till att det blir 2009 fort!

<3