Finaste hunden!

Jag älskar våran hund! Hon är så himla underbar. Idag har jag hårdtränat med mjukosten. Stanna och inkallning har varit de två sakerna vi tränat ute. Och sen också sitta och hålla kontakt vid människopassering (och hundar, men det går sådär "vill LEEEEKAAAAA").
Inne har vi morotstränat istället! Hon kan sen tidigare "sitt" och "high five" och kanske lite "ligg", men det har vi fått öva en del och hon gör det inte på kommando än, men snart. Jag har lärt henne "dansa" och nu jobbar vi på "snurra runt" och snart tar vi "andra hållet". Steget efter det är väl att koppla ihop "dansa" med "snurra runt" och "andra hållet". "Kanin" vore kul också. Och "pang". "Kryp" har vi bara påbörjat, men hon blir så hetsig av det, så jag avvaktar lite:P.
Det är så himla kul att ha hund och är man bara riktigt positiv så går ju allt! När det blir varmare ska jag försöka hinna gå en allmännlydnadskurs och sen (när hon är superlydig och jätteduktig på inkallning och stanna) så vill jag försöka gå en agilitykurs. Men det får bli om ett par år, jag ska ju hinna med hästarna och skolan också!:P
Nere tv: "dansa"
Foto: Evelina Hermansson

<3

Nightmare.

Inatt var jag på något som kallades kombinationstävling. Det var som ett kürprogram fast i hoppning med svåra hinderkombinationer. Jag var banpersonal och åskådare samtidigt och vi fick kasta oss ur vägen för att inte hoppas över själva, då ekipagen red helt galet.
Mitt i tävlingen så anländer Pixie efter att ha varit borta ett tag hos Erik. Hon är inte liten, vit och söt, utan lila och mellanstor och hårig. Jag tog med henne in på banan där det var en massa andra hundar också. Så får vi i uppgift att bygga om ett hinder och mitt i all uppståndelse kring detta försvinner hon utan att jag märker nåt.
När jag sen ska sätta mig och fika med Izza och Jossan så kommer jag på att hon är borta. Jag letar överallt i huset där vi varit men hittar inte Pixie. Paniken bryter ut och springer runt och lockar och ropar, gråter och försöker låta normal. Men hon kommer inte.
Sen vaknar jag.
"God" morgon...
<3

Only if you're lucky now.

Okej. Igår hade jag värsta pluggpeppdagen. Jag pluggade tre timmar och förberedde seminariet som är nästa vecka. Idag tänkte jag ta tag i tentafrågorna. Men jag mår så fruktasvärt dåligt av denna sjuka dubbelmoral som utövas i våran utbildning.
Igår satt jag och skrev om hur alla lär sig olika och om hur skolan har varit korvstoppning med fokus på att alla ska lära sig faktan, skit samma om de förstår. Sedan skrev jag om hur detta är förlegat och att skolan borde sträva framåt och skapa mening och förståelse i allt som lärs ut, istället för att bara fylla barnen med information. Allt detta var alltså taget ur kurslitteratur som vi ska diskutera nästa vecka.
Idag sätter jag mig och ska ta tag i instuderingsfrågorna. Första frågan är: "Hundeide presenterar inledningsvis ett antal centrala teman i det kulturpsykologiska perspektiv på barns utveckling som han står för. Beskriv tre av dessa teman."
Vi ska alltså stoppas fulla med information ur böckerna för att sedan spotta ur oss det vid ett tentamenstillfälle, utan att det egentligen spelade någon som helst roll om vi faktaisk förstod det vi läste!?
Jag förstår att jag kan göra det meningsfullt för mig själv genom att skapa egna kontexter och jag borde kanske göra det också, för jag är ju "vuxen", men helt ärligt så vill jag bara klara tentan, så jag kan gå vidare med mitt liv efter den helvetestentan med 40 instuderingsfrågor-"för att vi lättare ska kunna läsa litteraturen". Vad skulle vi lära oss? Nej, just det. Att läsa kanske?
Needless to say, jag tappade mitt pluggpepp. Nu gör jag det bara för att jag måste igen. Igår hade jag hopp. Idag vill jag bara dra täcket över mig och somna om. 2012, here I come...
<3

Gott nytt år!

Javisst, året är slut! Ni är trogna och jag har uppdaterat flitigt de senaste dagarna! Ha det så fint och ta hand om era vänner ikväll och kommande år.
Foto: Jenny Hortlund
<3