Älskade Pixie!

För några månader sedan bestämde jag och erik oss för att skaffa hund. Idag ligger hon tätt, tätt intill mig i soffan och jag älskar henne så fruktansvärt mycket! Hon är helt fantastisk och jag är så otroligt glad över beslutet. Det är inte ens en belastning att gå upp på morgonen och gå 40 minuter trots minusgrader liksom. Hon är BÄST!
<3

Älskad!

Klockan är 9 och jag har redan hunnit köra till Kallax, köra till stallet och fixa hästen (rida senare) och köra hem igen. När jag gick upp? Halv 6...
Jag har haft tre helt magiska dagar då min älskade Erik överraskade mig i tisdags kväll genom att ring på min dörr helt utan min vetskap. Jag blev överlycklig och lite chockad vilket resulterade i att jag hyperventilerade, höll mig för munnen, skadade i hela kroppen och grät samtidigt. Ni kan tänka er.
I dagarna har vi inte gjort något speciellt. Igår bjöd jag honom på trerätters, men i övrigt har vi bara myst och njutit av att vara nära varandra.
Åh, jag orkar inte skriva om hur fantastiskt allt var, men nu vet ni. Det var underbart!:D
<3

Tankar om vänskap och vänner!

Såhär är det med vänner. Jag har flera underbara sådana, och just idag har jag funderat över två typer av vänner. Två kategorier, ingen bättre än den andra och alla lika viktiga.
  • Ena kategorin är de som ser på mig och genast känner jag att de ser min själ och mina djupaste tankar. Jag har (minst) två såna här vänner, nämligen Elin och Elin. Det är lustigt också att de har samma namn. Engström och Herlitz är efternamnen. Dessa två är sådana vänner som kan se mig och direkt veta hur de ska bemöta mig. De kan vara tysta en stund och känna in hur jag mår och samtidigt plockar de fram det viktigaste för mig att höra just där och då. Och jag önskar så mycket att jag också kunde det där! Mig tar det flera frågor och funderingar innan jag vet nåt. Poängen är att jag ÄLSKAR dessa två människor och sättet de behandlar mig på. Med ett otroligt lugn och någon sorts storasysterlig omtanke tar de hand om mig, utan att vi hörs speciellt ofta.
  • Andra kategorin är de som analyserar problemet och sedan går längder för att lösa det eller hjälpa mig att komma fram till ett svar. Här finns också två fina exempel! Den ena är Joseph Persson. Han är himla handlingskraftig och senast idag försökte han beställa en katalog om KY-utbildningar åt mig. För att jag kanske kan behöva det i mina framtida val, liksom. Den andra är Camilla Zetterman. Hon är underbar och hon är nog min bästa psykolog någonsin! Ställer tusen tusen frågor tills jag själv svarat på problemet och jag går alltid från henne lite klokare och lugnare om besluten jag måste ta. Och lite mer förvirrad för hon lyckas alltid hitta punkter som jag inte reflekterat kring tidigare.
Jag kanske utökar denna kategori-lista någon gång. Om jag får nåt infall. Man ska väl egentligen inte kategorisera och jag hoppas inte att någon av de nämnda tar illa upp. Jag är så glad över mina vänner och vet förstås att de är långt mer mångfacetterade än vad som framgår under varje kategori. Äsch, jag spårar. Fina vännerna!
<3

Michaela!

I fredags satt jag på en föreläsning i mental träning för musiker när vi fick uppgiften att skriva ner tre saker vi är bra på (inom musik). Jag plitade ner tre saker som jag tycker att jag faktiskt kan rätt bra:
1, Lära mig texter fort.
2, Sjunga gospel i kör.
3, Jag är rytmisk.
Sedan fick de som ville ställa sig framför övriga i gruppen och berätta vad man är bra på. Jag tog tillfället i akt att öva på att säga att jag också kan. Det kändes väl rätt bra egentligen. Alla satt och såg så uppmuntrande ut. Det var en bra övning och det är ALLTID bra att ha koll på vad man kan, för att egoboosta sig själv ibland.
Nu kanske ni tror att det här var det bästa med övningen. Nej, så är det inte. När vi sedan fick rast så gick jag och Michaela till kåren och det var då jag fick bekräftelse. Hon tyckte att det var spot on och att jag hade helt rätt i mina påståenden. Tack! Det gjorde min dag att höra!
Idag råkar denna fina tjej också fylla år och jag ägnar därför henne ett halvt blogginlägg (den andra halvan blev visst om mig själv, inte planerat). Hon är inte bara fin, hon är också grym på allt hon tar sig för och snygg som bara den!
Ett urval från våran senaste plåtning.
Foto: Jag

<3

Vad händer?

<3

Ett kärleksbrev.

Jag tänker på så mycket smarta saker när jag är ute och promenerar. Sen glömmer jag dom och ni får aldrig ta del av mina underbara tankar. Men nu minns jag i alla fall en sak jag tänkte på idag, så varsågoda.
Jag är en djurmänniska. In i minsta muskel älskar jag djur. Förut trodde jag det bara var hästar, men jag inser nu att det mest är djur. Hur dom kan se in i min själ utan att säga ett ord eller ställa en fråga. De vet vad jag tänker på och de kan förstå.
Djur är magiska. Även om dom inte har magiska horn i pannan. Jag kan liksom inte ens försöka att förklara för er hur mycket jag älskar Eriks och min hund. Hon som alltid vet vad hon ska göra för att muntra upp mig. Hon som la sig nos mot nos med mig första natten utan Erik. Hon som förstår.
Hästar är ett kapitel för sig, såklart. Hur många gånger har jag inte borrat in näsan i Fantasticas varma päls och gråtit tills det onda gått över? Hur många gånger har jag inte ryktat och ryktat och ryktat för att till sist inse att vi båda fick ut minst lika mycket av det? Skrittat barbacka och flätat fingrarna i manen och känt på enkelheten i livet?
Hästar är otroligt komplexa och otroligt tydliga i sitt kroppsspråk. En hund kan jag inte alls läsa av på samma sätt som en häst. Kanske beror det på den enkla saken att hästar är flyktdjur och hundar är rovdjur? Mest tror jag det beror på att jag umgåtts så mycket med hästar att jag lärt mig att kommunicera med dom och förstå.
Hur som helst, jag spårar lite nu. Jag sitter här och börjar nästan gråta när jag tänker på vad jag har som så många saknar. Djuren i min närhet skulle jag aldrig byta bort.
<3

Puppy love.

Jag älskar att lyssna på när Pixie drömmer! Det låter så hemtrevligt och mysigt! Fnys, fnys, fnys, gny!
<3

En dag som idag som idag som idag.

Då får du: Ett kilo tungt!
Dagens humör är väl inte på topp. Hur blir man kvitt det? Jag själv tänkte mig en lång kväll i stallet. Det brukar bota det mesta av ångesten. Tro nu för guds skull inte att det är särskilt synd om mig. Jag mår mest dåligt för att jag har någon att älska, som älskar mig tillbaka. Vilket är det finaste i världen. Tyvärr är han inte här och det sliter mig itu idag.
Men ta det lugnt! Jag har planerat att få in både frukost, lunch och middag på schemat och kommer mer än väl överleva den här dagen också.
Min käre kusin hade lagt upp ett foto på facebook som jag nu kallt snor och lägger upp på min blogg. Varsågoda:
(Efter en snabb googling inser jag att det är en sån där bild som cirkulerar kring på internetet. Men det spelar ingen roll. Det är verkligen klokt och jag håller med.)

<3

Förlorar.

Hej!

Jag hade en bra dag, men nu är den dålig. Jag tror det beror på att jag behöver äta. Men jag har varken aptit eller ork. Kan världen sluta snurra åt fel håll?
<3

Till Alina!

"Åh, sötvovven!!
Hur känns det nu med Erik längre bort än vanligt? Jag hejar på er! :)"

Alina gör det igen! Hon får ett svar i bloggen!

Såhär är det just nu: Erik åkte, för en vecka sen ganska precis, ner till sina föräldrar för att bo där när han jobbar i gbg under våren. Jag har vetat jättelänge och varit väl förberedd. Hunden är kvar hos mig tillsvidare, då jag kommer ha mer koll på min tillvaro, eftersom allt är nytt med jobb och så för Erik.
Vi har planerat att han kommer upp till smask (24 mars, boka biljett nu på ticnet!), men det är två månader lite knappt kvar dit. Jag är säker på vårat förhållande och inget är konstigt.

Såhär känns det: :'(

MEN!

Jag gråter mig inte till sömns. Jag har roliga aktiviteter planerade varje dag. Jag äter och lagar mat. Jag diskar. Jag går ut med hunden. Med andra ord så går det så himla mycket bättre än jag nånsin hoppats! Det är skönt att vara normal faktiskt! Jag saknar honom något enormt, men jag klarar det. I alla fall änsålänge. Mycket är nog Pixies förtjänst. Hon väntar alltid på mig och hon älskar mig. Det är skönt!

Tack Alina för frågan! Kram och krya på dig nu!

<3